LA PLATA HENREJSEDAG II

VIA DE LA PLATA

30. SEPTEMBER - 23. OKTOBER 2014 - 05. MAJ - 08. MAJ 2015                      Retur

HENREJSEDAG II

05. MAJ 2015

KØBENHAVN

MADRID

SALAMANCA

AFSTAND:               7 KM

AFSTAND TOTAL    543 KM 

VEJR: +10 - 20C sol


HØJDEMETER:     n/n m op   n/n m ned


SVÆRHEDSGRAD                   N/N


Etape 2 er en forlængelse af Etape 1, hvor jeg vandrede fra Sevilla til Salamanca og soppede der i oktober 2014. Etape 2 er blot en fotsættelse fra Salamanca til Santiago de Compostela.

Årsagen til at jeg ikke vandre den hele camino er et spørgsmål om tid. Desværre kan jeg ikke være hjemmefra i de omkring 40 dage det tager at vandre Via de la Plata i sin fulde længde.

Den samlede længde på Via de la Plata er lige omkring 985 km fra Sevilla til Santiago de Compostela, når der vandres via Ourense af Camino Sanabrés, der går mellem Zamora og Santiago de Compostela. En smule længre hvis der vandres via Astorga til Santiago af Camino Frances.

Jeg har valgt at vandre via Ourense for at få den oplevelse, det er at vandre af nye ikke tidligere vandrede caminos. Jeg har tidligere vandre på Camino Frances fra Astorga.

Jeg vil gerne opleve katedralerne i Zamora og Ourense og lægge dem til summen af tidligere besøgte spanske katedraler.

Når man vandre via Ourense vandre man ind på Camino Sanabre, der har en helt anden struktur en Via de la Plata, Camino Sanabre forløber ca 200 km gennem Galicien og landskabet er ganske forskelligt fra Dehesaen og Mesetaen med isse vidtstrakte og endeløse og træløse landskaber til nu grønne landskaber med skove og det bølgende galisiske landskab.

Disse endeløse lange lige stræk ændres nu også til strækninger, hvor der er kortere mellem byerne og bebyggelserne ligger spredt med mindre afstand.

Som tidligere gange flyver jeg med Iberia fra København til Madrid og videre derfra med bus til Salamanca.