LA PLATA DAG 4

VIA DE LA PLATA

30. SEPTEMBER - 23. OKTOBER 2014 - 05. MAJ - 08. MAJ 2015                      Retur

VANDREDAG 4

04. OKTOBER 2014

ALMADÉN DE LA PLATA

MONESTERIO

AFSTAND:               35 KM

AFSTAND TOTAL     112 KM 

VEJR: +23 - 25C sol letskyet


HØJDEMETER:     630 m op   360 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   medium


Det bliver jo først lyst når klokken er omkring kl. 8.30. Dagens vandring bliver enten 14 km eller også bliver den 35 km.

Da jeg vandrede ud fra værelset vidste jeg ikke, om det blev en kort eller lang dag.

Men jeg kunne fra den kølige morgenstud mærke, at jeg havde "gode ben" og satsede på de 35 km.

Jeg kunne stoppe efter 14 km i en lille by eller fortsætte yderligere 21 km.

Vejret tegnede til at blive varmt. Jeg havde 2 l vand med. Jeg valgte at springe El Real de la Jara over og fortsætte til Monesterio.

Vandringen gik gennem Dehesaen og en del på landevej. Men vandringen startede faktisk rigtig hyggeligt med at møde en stor flok Iberiske sorte grise, som rigtig gik og hygge sig omkring et vandhul. De var meget interesseret i hvad det var for en hvid gris, der kom midt ind i flokken og flere var henne og snuse til mig.

Videre forbi en nybygget finka med egen bro, kom jeg til næsten en Zoo oplevelse. En stor flok får med lam, der ikke var stået op som lå og solede sig. Der var en stor flot hund som vogtede dyrerne. Den gad ikke engang sige vov, da den så jeg ikke gik hen til flokken.

Lidt senere mødte jeg en flok sprælske gedder, der stod og ventede på at få fodder. Og lidt senere igen sorte grise og fritgående køer. Og sluttelig en flok tyrer. De sidste var hegnet ind.

Man går igennem mange store låger som skal åbnes og lukkes forsvarligt så dyrerne ikke løber ud.

Ellers var det et afvekslende landskab med korkege, stenege og budske og grønne arealer i bakker.


Monesterio

 

Monesterio ligger i Extremadura og er den iberiske grise skinkes højborg. Byen har et Skinke Museum. Og der er utrolig mange virksomheder der har med skinke at gøre. Ellers er byen kendt for det kloster som ikke er i byen mere og som nu kun er en kirke. Byen er også ret lang og har omkring 4.500 indbyggere.