LA PLATA DAG 14

VIA DE LA PLATA

30. SEPTEMBER - 23. OKTOBER 2014 - 05. MAJ - 08. MAJ 2015                      Retur

VANDREDAG 14

14. OKTOBER 2014

 EMBALSEDE ALCANTARA

GRIMALDO

AFSTAND:                20 KM

AFSTAND TOTAL    361 KM 

VEJR: +12 - 15C heldagsregn


HØJDEMETER:     390 m op   150 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   middel


Heldagsregn. Første rigtige regndag, hvor det at blive vaad betyder noget. Heldigvis er dagsvandringen ikke så lang. En del af vandringen foregår på landevej og vandre på den hvide stribe er bestemt ikke særlig opløftende og behagelig. Senere paa dagen mødte jeg igen mine 2 hollandske pilgrimsvenner og franskmanden og slog følge med dem den sidste del af dagsvandringen, der blev mere og mere surt på grund den megen regn. Dagens mål er Grimaldo og overnatnings mulighederne er få, men jeg var heldig at der i byen er et få husly i et nyt Casa Rual. En utrolig smuk gammel bygning, der er totalt restaureret over 2 år af ejeren, der er arkitekt og bygningssagkyndig. Hans far og mor bor i byen og sørger for tilsyn og rengøring og han selv bor i Cacares og sørger for indlogering.

Det spanske agtepar og jeg overnattede her og fik en lang snak med ejeren. Hvordan han kan holde økonomi i udlejning forstaar jeg ikke. Han har 500 udlejning af 20 Euros pr. gæst og det er 10.000 Euros på et år. Fra det går hans drifstudgifter. Men har har en forventning om at overnatningerne øges.

Grimaldo

 

Grimaldo er en flaekke paa 60 beboere, der ligger ud til en landevej. I byen er der 2 barer, et alberque og et par Casa Ruales. Det er alt. Det er bare en samling huse paa Via de la Plata.