LA PLATA DAG 13

VIA DE LA PLATA

30. SEPTEMBER - 23. OKTOBER 2014 - 05. MAJ - 08. MAJ 2015                      Retur

VANDREDAG 13

13. OKTOBER 2014

 CASERES

EMBALSEDE ALCANTARA

AFSTAND:                34 KM

AFSTAND TOTAL    341 KM 

VEJR: +14 - 20C sol / let blæst


HØJDEMETER:     150 m op   350 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   middel


Dagens vandring bliver lang, og da vandringen ud af Caceres er uden de store udfordringer, så startede jeg allerede kl. 7.00, hvor der stadig er 1 1/2 time til solopgang. Vandringen var de første 3 km ikke så behagelig, da den foregik på en meget befærdet landevej, der er tilkørsel til mortervejen. Efter landevejen vandres der ud på en flad og ret god grusvej, der går ud i Dehesaen og som er det mest øde område har mødt indtil nu. En del af vandringen sker på Calzada Romana og er derfor ret lige også uden de store højdemæssige. En af de pudsige ting på ruten er, at du vandre forbi en "losseplads" for gamle romerske milepæle, som ikke er rørt i over 1800 år. Ellers er højdepunktet vandringen langs Europas største kunstige sø Embalse de Alkantara, som også er dagens ende mål. Der er ingen by.

Men der ligger overnatningsmuligheder ved et næs ud i søen. Her er et næsten nyt Hostal med restau rant. Hostallet har swimmingpool og er indrettet med Ikea inventar fra senge, tæpper, lamper, borde til bestik og porcelæn. Pudsigt her ude i Vestspanien.

Et rigtigt godt overnatningssted skønt beliggende med udsigt over denne enorme kunstige sø.

Embalse de Alcántara

 

Her er ikke tale om en by, der er tale om Europas største kunstige sø opstemmet til brug for Extremaduras landbrug, da vandet anvendes til dels drikkevand og dels til overrisling af landbrugsom råder. Det siges at vandstanden i søn afspejler økonomien i Extremadura. Er den høj er det godt, er den lav er det skidt. Den var midt imellem.