HJEMREJSEDAG

VIA DE LA PLATA

30. SEPTEMBER - 23. OKTOBER 2014 - 05. MAJ - 08. MAJ 2015                      Retur

HJEMREJSEDAG

23. OKTOBER 2014

 SALAMANCA

SALAMANCA

AFSTAND:                 0 KM

AFSTAND TOTAL    536 KM 

VEJR: +10 - 20C  sol


HØJDEMETER:     n/n m op   n/n m ned


SVÆRHEDSGRAD                      n/n


Det var tidlig op kl. 5.00 for at blive gjort i stand og kommer afsted til busstationen.

Nok havde jeg fly hjem til København, men afstanden mellem Salamanca og Madrid lufthavn er ikke så lang at det berettiger til at der flyves mellem disse to distinationer. Der køres så til gengæld i luxusbus og den afgår præces kl. 7.00.

Der er ca. 270 km til Madrid lufthavn og der vil mit fly afgå kl. 11.45 fra Terminal 4 til Kastrup.

Jeg skal med Iberia Express - flyet afgår præcist og vi ankommer til Kastrup et kvarter før planlagt tid. Dejligt. Men til gengæld så fungerer bagageudleveringen i Kastrup ikke efter planen, Vi må vente ca. 3 kvarter på at få bagagen udleveret.

Da det er fredag så er der utrolig mange rejsende i lufthavnen. Jeg skal med tog hjem til Fredensborg, så jeg må pænt stille mig i kø med alle de øvrige som skal købe billet ved en af billetautomaterne, der er for få af, og som de stakkels udlændinge ikke forstå at betjene optimalt, hvorfor det tager utrolig lang tid af få købt billet.

Med billetten i hånden ned til togafgangen mod Hovedbanen, hvor der så skiltes med, at toget er forsinkelt ca. 10 min.

Videre med S tog mod Hillerød, som er forsinket på grund af signalfejl på Hovedbanen. Endelig med S toget, som ankommer forsent til at korrespondere med Lille Nord i Hillerød, hvorefter jeg må vente ca 20 min. på at komme videre. Velkommen til Danmark.


AFSLUTNINGETAPE 1 


Det blev en vandring fra katedralen i Sevilla til katedralen i Salamanca - 534 km fra syd mod nord, i sol og hede, i regn og blæst, på Calzada Romana, på befærdet afsfalt landevej mest N 630, fra Rio Guadalquirvir til Rio Tommes, alle floderne på tværs af vandreretningen, fra lavland til højland, fra højdeniveau 12 m til over Sierra de Bejár i 1.140 m ved Cruz de Santiago.

Det blev en vandring gennem de tre reginoer:


Andaucia, Extremadura og Castilla y León.

Det blev gennem byerne Sevilla, Zafra, Meridá, Cácares og Salamanca, med disse byers forskellige serværdigheder, fra romerske amfiteatre over middelalderborge til barok- og renaissance bygninger til

moderne brobyggeri.

I skønne og meget øde naturlandskaber på Dehesaten og Mesetaen, hvor mennesket er lille og alene. Og langs motorvej og landevej.

Pilgrimme som mig var der ikke mange af - jeg mødte vel i alt 12 af slagsen, fra næsten lige så mange lande: Polen, Ungarn, Østrig, Irland, Frankrig, Tyskland, Spanien, Holland, Sverige og Danmark. Ikke mange i betragtning af de 534 km og de 19 dages vandring. Det siger noget om, hvor langt der kan være mellem pilgrimme på Vi de la Plata.

Man skal være klar over, at man skal vandre meget alene og man skal vandre lange stræk i øde områder, hvor man kan vandre i flere timer uden af se andre mennesker eller dyr og uden mulighed for at købe mad eller drikkelse. Man vandre i hede og sol og skal derfor tage hensyn til at have nok med at drikke og da der langt mellem muligheder for at spise, skal man også have proviant med.

Når det er sagt, så er det en ganske anden måde at vandre på end på de overfyldte caminoer i Nordvest Spanien, her er man overladt til sig selv på de lange stræk.

Men oplevelsen er derfor meget mere intens og det er vel en del af Via de la Plata.

En oplevelse jeg bestemt ikke vil være foruden og jeg fortsætter meget gerne næste etape fra Salamanca til Santiago de Compostela, de resterende ca. 450 km gennem Castilla y León og Galicia.