CHEMIN DAG 6

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 6

17. APRIL 2018

NASBINALS

SAINT COME D'OLT

AFSTAND:                30 KM

AFSTAND TOTAL    163 KM 

VEJR: +07 - 30C  tåge / sol


HØJDEMETER:     127 m op   904 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   hård


Jeg er nu kommet til det højeste punkt på pilgrims vandringen for denne gang - Col de Aubrac - i kote 1.340 m - som ligger på et vind omsust lidt nøgent område med udsigt til de høje bjerge i baggrunden, hvor der her i foråret stadig er sne på toppen. Et flot syn. Inden jeg vandre ud af Nasbinals, skulle jeg i byen på et hotel for at betale for overnatning en og det gav så mulighed for at få et ordentlig morgenmåltid. Efter det starter jeg ud på dagens vandring, som efter Col de Aubrac, går næsten 1.000 højdemeter ned til Lot dalen mod dagens mål Saint Come d'Olt. På vejen møder jeg en gammel gotisk kirke ved Aubrac, som har et utrolig højt kirkerum. Vandringen ned i Lot dalen er lidt udfor drende, da det er over en kort afstand. Derfor valg te jeg at vandre på den lokale snoede vej ned i dal en for at skåne mit højre knæ.

Nede i dalen mødes jeg at et fantastisk vejr - sol og op til 30C. Det er noget af en omvæltning i forhold til de tidligere dagens vejr.

Jeg ved ikke hvor alle de pilgrimme jeg mødte i går er blevet af. Værk er de. Dog møder jeg en fransk ægtepar, der er ude at vandre med deres voksne syn. Han kan engelsk. De vælger at vandre op til Col d Aubrack langs landevejen, hvor der eranlagt en grussti.


Som nævnt er det en let vandring op til pashøjden, hvor der ligger en lille by omrkring en gammel borg og lige uden for et moderne hotel. Ved den gamle borg er en gotisk kirke med et højt tårn, som oprindelig er brugt som vagttårn for brogen.Herfra går det ned til Saint Come d'Olt i et meget bakket terræn, der nu begynder at blive helt anderledes en slettelandskabet de sidste dage, Det er meget bakket og utrolig grønt og oversået med beplantning og skov på de stejle bakker, som du falder ned til floden Lot i dalbunden. Her flyder Lot dovnt i dalen med grønne marker på begge sider af flodbredderne. Jeg skal ned til et spændende ovenatningssted i udkanten af byen.

Dagens mål er Saint Come d'Olt, der er en by på ca. 1.500 indbyggere. Lige før byen har jeg booket mig ind på et spændende overnatningssted - nemlig et renoveret kloster, der er ombygget til hotel og kursussted. Det er en meget stor smuk bygning og tjekind foregår som på herberger, men der anvises et dejligt stort værelse med 3 senge og stort badeværelse. I prisen er indeholdt fælles aftensmad og fælles morgenmad i et stort spiserum og efter kantinepricippet. Efter et dejligt bad blev det tid til at vandre rundt i klosteret, hvor der i klostergården er adgang til en kirke, der er hvidmalet indvendig og som er meget spartansk udsmykket. Til klosteret er ligeledes knyttet en stor have med frugttræer og naturligvis en massse urter.

Aftensmaden er de sædvanlige tre retters pilgrimsmenue med vin/vand.

 Jeg sad sammen med 3 andre overnattende, men som sædvanlig talte de kun fransk. Overnatningen på Hotellerie 2** du Couvent de Malet kostede € 56 inkl. aftensmad og morgenmad.