CHEMIN DAG 2

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 2

13. APRIL 2018

SAINT PRIVAT

D´ALLIER

SAUGUES

AFSTAND:                20 KM

AFSTAND TOTAL      60 KM 

VEJR: +02 - 10C  overskyet / blæst


HØJDEMETER:     500 m op   440 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   hård


Startede ud eftermogen mad kl. 8.00. Ikke langt uden for byen op over en bakkekam gik det let ned af en meget dårlig sti, der var fugtig og glat. Ca. 3 km fra Saint Privat d´Allier vandre man op mod Capelle Saint-Jacques Rochgude, hvor der er en meget flot udsigt ned i dalen, som man vandre ned i. Imidlertid er stien fra kapellet meget stejl og der vandre på en glat skovsti ca. 300 m. Påpasselighed er nødvendig. Når man er nede vandre man ind i Monistrol-d´Allier, der ligger ud til floden Allier. Fra byen vandres der over en jernbro som Gustave Eiffel, har været ingenør for og lige uden for byen fortsættes meget stejlt op for på nogle lokale veje at fortsætte vandringen, som blot gik op, op og atter op. Sådan hele vejen til Saugues. Jeg blev arrig over at jeg faldt ved nedstigningen, at jeg resten af dagen valgte at vandre på landevejen, som var ret interesseløs.

Det er en hård dag. Starter ud i +3C så det er fleecejakke, hue og vanter det meste af dagen på grund af blæsten. Den første del af vandringen til Capelle Saint-Jacgues Rochgude følges jeg med 8-10 franske pilgrimme. Kun en enkelt kan lidt engelsk.

De godt 300 m nedstigning fra kapellet er temmelig udfordrende da det er en meget stejl skovsti med trærødder og sten, som udgør det trappetin. Der er vådt og mange blade. Selvfølgelig ryger jeg på rumpen og heldigvis tager rygsækken af for faldet og jeg bliver på skovstien. Får hjælp til at komme op af en franskmand. Jeg hader disse stejle nedstigninger på skov- og markstier og prver så vidt muligt at undgå dem. Vel nede beslutter jeg for at vandre resten af distancen til Saugues på landevejen, men det skal vise sig nok ikke at blive den bedste løsning. Det er over et åbent terræn, hvor det blæser isnende koldt og vejen er hele tiden op, op og atter op. Først i udkanten af Saugues går det stejlt ned til byen.

Dagens slutmål er Saugues. Saugues har ca. 2.000 indbyggere og er omegnens handelsby. Byen har et højt stentårn, som i Hundredeårs krigen blev besejret af de engelske tropper og bære derfor navnet Tour de Anglais. Den lokale kirke Eglise St. Medard er en romansk kirke fra det 1300 århund rede. I 1700 tallet blev byen kaldt "skrækkens by", da 100 mennekser blev drøbt af hvad beboerne mente var et mytologisk dyr. Drabene stod på i 3 år og der blev sendt tropper fra lokalregeringen for at opsøge misstæderen. Men lige så hurtigt som hæn delserne opstod lige så hurtig ophørte de. I dag er det en fredelig noget søvning porvinsby.

Hotellet jeg har booket værelse på har kendt bedre dage, men er OK.

Aftensmaden indtager jeg i cafeen, der høre til ligesom morgenmaden, der er klasisk fransk morgenmad. Overnatningen på Bar Restaurant Hotel Tours Neures € 35.