CHEMIN DAG 12

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 12

23. APRIL 2018

CARJAC

TOUR DE FAURE

AFSTAND:                17 KM

AFSTAND TOTAL    312 KM 

VEJR: +25 - 30C  overskyet


HØJDEMETER:     151 m op   216 m ned


SVÆRHEDSGRAD                    let


Dagens vandring er en af dem man drømmer om., men som kun er 1 ud af 100 vandringsdage. Ikke kun fordi den ekun er 17 km, ikke kun fordi der er få højdemeter (70 op/70 ned), ikke kun fordi det er behageligt vandrevejr (+22C og let overskyet) og ikke kun fordi det er en behagelig straækning, men også fordi, at vandringen går igennem et smukt landskab, hvor flodens stlle strøm bevæger sig med de 4 km/t jeg vandre med, fordi jeg vandre igennem noge charmerende flækker me flotte nyistandsat landhuse, huse og gårde i smukt forfald, velholdte haver med forårsbloster i fuldt flor, bier der summer, fugle der flyder travlt rundt, børnderne som udføre markarbejde, den stille lyd af ingenting.

Dagens vandring er en af de vandringer, som gør at vandringen fra A til B bliver meget lettere og tidmæssig kortere og mere overkommelig Og vandringen får tillagt en yderligere dimmension roen og ens eget nærvær. Dagens vandring følger floden Lot det meste af vejen, nogen gange er man i niveau med floden andre gange hæver man sig 20-30 m over floden og får et flot syn ud over løbet.

At se denne dovne brede flod flyde, giver b¨de en ydre og indre ro hvor man nærmest vandre småsovende gennem landskabet. Men på et tidpsunkt skal jeg skilles fra floden, da jeg vandre uden for pilgrimsruten til Tour de Faure. Jeg bliver nødt til at finde en overnatning mellem Cajarc og Cahors, hvor der er 50 km. Jeg kan dle den i 17 km og i morgen 33 km.

Tour de Faure er som nævnt uden for pilgrims ruten, men dog kun at Lot er i baghaven på mit overnatningssted. Jeg kommer noget tidligt omkring middag og da det er uden for sæsonnen, åbner hotellet først kl.16.00. Men den lille langstrakte samling af huse, er forsynet både med en lækker moderne restaurant, supermarked, bage og slagter. Man skal bare finde de rigtieg tidpsunkter for åbningstiderne. Så mens supermarkedet har lukket til middag er restauranten åben, og jeg bestiller et godt middagmåltid. Restauranten lukker nemlig når supermarkedet åber. Så da der ikke er restaurant på hotellet, skal jeg købe til et koldt aftens måltid i supermarkedet. Herefter er det tjektind på hotellet - Hotel le Gabberes (med swimmingpool) 67€ inkl. morgenmad.