CHEMIN II DAG 7

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 7

12. SEPTEMBER 2018

EAUZE

NOGARO

AFSTAND:                20 KM

AFSTAND TOTAL    182 KM 

VEJR: +35-40C sol


HØJDEMETER:     100 m op    150 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   mellem


Dagens vandring gik nu igennem majsmarker. Majs, solsikker og vin er åbenbart de foretrukne afgrøder i distriket. Det er fantastisk vejr igen, men temmeligt varmt. I dag var der flere pilgrimme på vejen. Den største del af vandring var på markveje og stier igennem tykninger. En lille afveksling med de må kaffeboder og også igennem nogle små byer med med cafeer, hvor det er muligt at få noget at sprise og drikke. Så det blev en afvekslende vandring selv på en kort vandringsdag. Når man vandre på mark og skovveje, så oplever man en større afveksling end når det bare er på en asfaltvej. Det er ligesom tiden og afstanden går hurtigere - og det er jo dejligt.

Der er nu kommet nogle nye pilgrimme på vejen, jeg mødte et amerikansk par i +60'erne som var ret erfarne vandre på de europæiske kulturveje. Fik en hyggelig snak med dem på en cafe. På vejen kom jeg igennem en mindre by, hvor der var en lille tyrefægterarena, der var meget velholdt. Så selv her i Sydfrankring nær grænsen til Spanien holdes der også tyrefægtninger.

En sjov oplevelse var, at der på en markvej var opsat et træskilt, hvor det var oplyst at Greenwich Meridian var på stedet.

Så kan man tænke lidt over det. Midt på dagen kom jeg frem til et lille valfart kapel, som var besøgt. En lille rundtur i Nogaro bragte mig frem til den lokale kirke, som i øvrigt er indiet til Skt. Nicolas.

Nogaro er en mindre stations-og handelsby, hvor en større landevej går igennem. Byen har en handels gade og der er vel alt. På apotekets skit, stod der +36C ved eftermiddagstid. Efter at være ind logeret på Hotel Commerce, der ligger ved indgang en til byen og som er pænt og rent. Eter et godt bad og et lille hvil, gik jeg en tur op af hovedgaden til byen kirke. Der har tidligere været et kloster til kirken. Det er en gammel pilgrimskirke, der er meget enkel spartansk i udtryk og der er næsten ingen kirke kunst. Det blev en lidt lang eftermiddag og aften, da der ikke rigtig var noget at foretage sig indtil aftens maden, som jeg indtog på hotellet. Et ud mærket måltid. Overnatningen kostede mig inkl. morgen mad: € 70.