CHEMIN II DAG 6

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 6

11. SEPTEMBER 2018

CONDOM

EAUZE


AFSTAND:                28 KM

AFSTAND TOTAL    162 KM 

VEJR: +35-40C sol


HØJDEMETER:     150 m op    95 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   hård


Det var en god beslutning at starte tildigt og benytte den kølige morgen til at tilbagelægge de første kilometer af dagens vandring i Armagnac. Solsikker er afløst af store kommercielle vinmar ker, hvor den industrialiserede høst netop er gået igang med store høstmaskiner. Vandringen er lang og på grund af det absolut gode vejr, er den også hård. Der bliver drukket noget vand på vandrin gen. Vandringen var igen idag et mix af asfaltvej, markvej, grusvej og stier. Jeg vandrede igennem nogle små byer på vejen, hvor det var muligt at købe vand i det lokale supermarked. For det blev godt nok varmt i løbet af eftermiddagen.

De lange bløde bakker er blevet et kendetegn for området og nu har man vendt sig til dem. Vinhøsten er gået igang i området. I denne del er det den kommercielle del som høstes og det er med maskiner. En avanceret grønthøster, som tager klaser og blad op i nogle tanke. Når de er fulde høldes høsten op i vandtætte containere, der køres til mosteriet.

Eauze var jeg på besøge i den tidligere katedral. Den er forbavsende lys og har nogle smukke udsmykninger bl.a. rosen vinduet har et flot lysindfald.

I den gamle bydel er der en del meget gamle bindingsværkshuse, bl.a. Cafe de France, som jeg overnatter på, men også nabo og genbo bygningerne er i bindingsværk.

Eauze er en tidligere katedralby på 4.000 indbyggere, med en gammel middelalder og renæsance bydel. Jeg har booket en overnatning på byens ældste hotel fra 1500 tallet, som har været overnatningssted for den daværende konge af Frankrig. Byens tidligere katedral er nu lokal krike og mangler fortids pragt. Den er bygget med nogle flotte glasruder. Kirkepladsen er byens centrum og der er et par restauranter og hoteller ellers er der ikke meget at nævne. Hotellet har nogle flotte trægulve ellers er der ikke meget som hentyder til den oprindelige bygning. Pænt stort værelse med eget bad og toilet. Morgenmad i restaurationen i stueetagen. Inkl. morgenmad gav jeg: 55€ - Cafe de France.