CHEMIN II DAG 5

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 5

10. SEPTEMBER 2018

LECTOURE

CONDOM


AFSTAND:                23 KM

AFSTAND TOTAL    134 KM 

VEJR: +30C overskyet / sol


HØJDEMETER:     280 m op   320 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   mellem


Efter et godt morgenmåltid var tid til at vandre ud omkring kl. 8.00. Vandringen ud af byen sker ned af en ret stejl bakke ned til den lokale vej ud af byen. Vandringen er gennem igen et oduleret landskab, med bakke op og bakke ned, igennem markområder med solsikker (solsikker med sorte overmodne hoveder) der snar må være klar til høst. Vandringen var faktisk ret kedelig, da der ikke var noget særlig at se på, så godt det kun var en kort vandringsdag. Jeg er træt af at se på solsikker. Det meste af vandringen var på asfaltvej. Ved morgenmaden var 2 andre pilgrimme - franske kvinder - der ikke kunne engelsk. Naturligvis. Og på dagen mødet jeg 4-6 andre franske pilgrimme. Men som sædvanlig ikke nogen kommunikation med dem .På selve vandringen var der ikke meget hverken at se på eller besøge. Så det måtte vente til jeg nåede Condom. Det siges at vejskiltet bliver jævnligt stjålet - af englændere.

Udover navnet er byen kendt for dens katedral. Katedrael har et stort skib med flotte gasmosaikruder, der giver et flot lys i kirken. Uden for på katedralpladsen er en stor statue af De 3 Musketerer, de kommer jo fra området Cascogne. 

Condom har 7.000 indbyggere og en interessant katedral. Byen ligger i distriket Gers og i Gascogne, som er hvorfra De 3 Musketerer kommer. Og det ser man straks ved katedralen. Der er en skulptur af musketererne. Byen har en stor bred gågade og katedraltorvet er omkrandset fa butikker og restauranter. Jeg har booket overnatningen et et privat albergue, hvor der er enkeltrum med selvstændigt bad og toilet. Overnatningsstedet er faktisk rigtig rart og man bliver mødt at et venligt personale. Aftensmaden bliver indtaget på en burgerbar på katedralpladsen. Udover katedralen er der ikke meget andet at besøge i byen. Overnatningen inkl. selvbetjening morgenmad beløb sig til: 60€