CHEMIN II DAG 12

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 12

17. SEPTEMBER 2018

CASTETNAU COMBLONG

COL D'OSQUICH

AFSTAND:                36 KM

AFSTAND TOTAL    320 KM 

VEJR: +35-40C sol/ sol


HØJDEMETER:     600 m op    300 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   hård


Vandringen idag er uden for pligrimsruten. Da jeg ikke kunne finde et egnet overnatningssted på pilgrimsruten, besluttede jeg at vandre over Col d'Osquich mod Saint Jean Piede de Port. Beslutningen var måske ikke den mest velvalgte, da det blev en længere vandring og med flere højdemeter. Godt nok er pashøjden på Col d'Osquich godtnok ikke mere end 500 m. Det var godt nok en varm fornøjelse at vandre på dagen. Dog var de lokale veje næsten uden trafik og der var en fantastisk udsigt over landskabet. På vejen var der heldigvis et par byer, hvor der var mulighed for at få noget at spise og drikke. Jeg må indrømme at jeg faktisk ikke mødte nogen medvandre men flere cykelryttere, der kæmpde sammen med mig op til pashøjden.

Det var en anstrengende dags vandring. Mange kilometer. Mange højdemeter. Mange graders varme. Det blev en lang dag. Over 10 timer på landevejen. Det kan mærkes. Megen sved, så man næste dryppede af sved. Og megen varme.

Alt det gør at man bliver træt. Så til sidst er det på viljen man vandre. Det er faktisk rigtig usundt og det er heller ikke etisk/pilgrimsmæssigt fornuftigt.

Når det er sagt. Så så jeg ikke andet en nogle cykelryttere, der trampede godt i pedalerne, fordi jeg har vandret uden for pligrimsruten. Der er bare en fantastisk udsigt ud over et grønt og smukt landskab. er blev drukket nogen liter vand. Der var et par mindre byer, hvor det var muligt at købe vand og købe noget at spise. En anstrængende vandring i et smukt landskab.

d*Osquich er en flække med 2 hoteller og 7 huse. liggende ud til en sognevej. Der er en flot udsigt ud over det meget bakkede landskab. Da jeg ankom troede jeg at hotellet var lukket. Der så ret dødt ud. Så jeg var helt red for om jeg fik en overnatning. Men i den kæmpe store restauration var der en bar og bag den gemte sig en tjener, som fik tjekket mig ind til et pænt og rent værelse med bad og udgang til terrassen ved swimminpoolen.

Det var en lang dag, så efter bad og have vasket tøj, gik jeg ind for at få et aftensmåltid. Der var en "Dagens menu" med 3 retter, suppe, fisk og dessert. Og den var rigtig god: Prisen over overnatning inkl. morgenmad: 65€ -Hotel du Col d'Osquich. Hotellet ligger lige efter pashøjden og direkte ud til landevejen.