CHEMIN II DAG 1

CHEMIN DE SAINT JACQUES

10. APRIL - 26. APRIL 2018 - 05. SEPTEMBER - 18. SEPTEMBER 2018         Retur     

VANDREDAG 1

06. SEPTEMBER 2018

CAHORS

MONTCUQ


AFSTAND:                26 KM

AFSTAND TOTAL      26 KM 

VEJR: +16 - 23C let regn / tørt


HØJDEMETER:     290 m op   275 m ned


SVÆRHEDSGRAD                   mellem


Selvfølgelig skulle det netop starte med at regne den førte dag. Så var ligesom niveauet lagt for ens humør og lyst til vandring. Og oven i det, så skulle man lige vandre ud af byen over en bakke på næsten 175 m. Så vr niveauet endnu mere sat. Derefter blev det en vekslende vandring på stier og lokale veje igennem Cahors vindistrikt. Vandringen var egentlig behagelig med nogen bakker og grønne arealer. Der var et par byer på vejen, hvor det var muligt at købe ind og få noget at drikke. Senere på dagen da regne holdt op, blev humøret også bedre og vandringen mere behagelig. Jeg var fremme ved overnatningsstdet midt på eftermiddag og havde efter inlogering mulighed for at tage på opdagelse i den gamle bydel.

Den første del af vandringen var lidt af en udfordring gennem en tykning og på en smal stenstig op til en overgang på en bro med trafik. På den anden side kom jeg forbi en grund, som måtte tilhøre en "samler", hvor der stod gamle køkeskabe og andet udrangeret udstyr.

Dette i skarp kontrast til resten af dagens vandring, hvor det var gennem et velplejet vindistrikt. Og gennem et par velplejede byer.

En enkelt kirke var åben på vejen og fik et besøg. Efter at være indlogeret blev det til en vandring op til den gamle by for et besøg.  Jeg fik set tårnet og gik en tur rudnt om klosteret og kirken, men intet var åbent, bortset fra den lokale købmand.

Montcuqs gamle bydel ligger på en bakketop og tilfældigvis ligger den lige bag dagens overnatnings sted. Byens sevlrdighed er det gamle vagttårn/ fængsel, hvor der i nærheden er klosteret med det kirke, Betydende bygninger for området og for det der blev by- Jeg ankom til hotellet lidt tidligtigt, så jeg måtte vente på værinden efter at have ringet til hende. Fik et nyderligt værelse med terrasse mod haven og udsigt til den gamle del af byen. Havde købt ind i Carfour på vejen, hvilket viste sig unød vendig, da hotellet havde en virkelig god restaurant, hvor jeg fik serveret stedets specialitet - kogte blå muslinger i rockfour sovs serveret med pommesfrits og lokal hvidvin. Overnatning inkl. morgenmad: 67€

.