SANABRES DAG 7

CAMINO SANABRÉS

09. MAJ - 22. MAJ 2015                                                                                                Retur

VANDREDAG 7

15. MAJ 2015

VILAVELLA

CAMPOBECERROS

AFSTAND:                33 KM

AFSTAND TOTAL    207 KM 

VEJR: +20C sol/sol/sol


HØJDEMETER:     350 m op    450 m ned


SVÆRHEDSGRAD                    hård


Formiddagens vandring går igennem et meget smukt landskab uden de store vandremæsig udfordringer. Der er en flot udsigt ved Alto del Coñïzo.

I Gudiña skal der tages en svær beslutning.

Gå til højre og du skal vandre ca. 40 km længere end hvis du vandre til venstre.

Jeg må indrømme at jeg drejede til venstre - og det gør langt de fleste, dels fordi dette valg er naturmæssigt det flotteste og afstandene mellem overnatningssteder er langt mindre.

Der skal du vise sig en anden udfordring - anlægsarbejderne til højhastigedsjernbanen fra Madrid til Ourense.

Kort uden for Gudiña er der en byggeplads for en kommende tunnel, hvorfra der kører lastvogne med materialer fra tunnelarbejdet

og tilkørsel af lastvogne med cementblandere og det hele foregår åbenbart mellem 2 punkter på denne lille og smalle bivej.

På et tidspunkt kommer en SUV op på siden af mig og standser. En medarbejder fra tunnelbyggeriet kommer hen til mig med en nenogrøn farvet trafikvest og beder mig om at tage den på. Så han hjælper mig med rygsæk og vest.

Det viser sig at tunnelarbejdet stræker sig over flere kilometer og flere punkter, så der er trafik fra byggeriet helt frem til dagens overnatningssted Campobecerros.

Vandringen foregår mest på nævnte bivej, der i øvrigt går gennem et utrolig flot landskab langs med Embalse das Portas. Søen har en fantastisk flot blå farve, når man ser ned på den og samtidig er lyngbakkerne i fuld blomstring med den flotte violet/lilla farve tilsat den gule farve fra de voksene gyvel. Et utroligt flot farvespil.

Vandringen er relativ anstrengende, der er ingen skygge og det går nærmeste hele tiden lidt op ad.

Da der kun er et par kilometer tilbage til Campobecerro, så dropper højden næste 250 m. Nedgangen til byen foregår over kun omkring 1 km, men det er nedad på en sti, der ikke er andet end storesten på størrelse med fodbolde. Det er enormt krævende. Der e 10 kg på ryggen, nogle af afsnittene er over 20-25% og du skal hele tiden se dig koncentreret for, når du går i disse stoer sten. Det er utrolig hårdt for fødderne og ankler.

Endelig nede er det asfaltvej resten af vandringen frem til et casa rual i den lokale bar.

Udmærket og billigt værelse med adgang til pænt og rent bad og toilet.

Herude spises åbenbart meget sent - aftensmaden indtages i baren først omkring kl. 22.00 - den sædvanlige 3 rettes menu for 10€ inkl. brød, vand og vin.

Campobecerros

 

Campobecerros har beskedne 105 indbyggere, men lige nu er det en aktiv lille flække.

Årsagen skal søges i, at byen ligger mellem 2 høje bakke og højhastighedsjernbanens trache går gennem disse 2 bakker. Derfor bores der tunler på begge sider af byen. Der er bygget en stor cementfabrik og boremaskinerne har holdeplads mellem bakkerne.

Jeg må igen tilstå, at jeg ikke vandrede rundt i byen efter ankomsten og kan derfor ikke beskrive den nærmere.