DAG 4

Afstand tilbagelagt  015  km


Afstand i alt              104  km

Højdemeter op      250 m           

Højdemeter ned    150 m15. april 2018 - 4. vandringsdag

Copyright © All Rights Reserved.

Start:              Saint Alban sur

                        Limagnole


Afslutning:     Aumont Aubrac


Vejr: 5-17 C

         Tåge, senere sol       


Om dagens vandring:

Om dagens oplevelser:

Dagens overnatnings by og sted

Jeg startede ud omkring kl. 8.00, hvor det de første par timer var små vådt og tåget. Det gav en en hel særlig stemning. De øvrige franske pilgrimme, som jeg spiste morgenmad med, vandre ud efter mig. Dog mødte jeg et par andre pilgrimme, som kæmpede sig op ad den første stigning på en skovsti. Lidt senere klarede vejret op og det blev en smuk dag med solskin og en dejlig temperatur at vandre i. Vandringen gik ind på nogle lokale asfaltveje, hvor der var dejlige marker, hvor køerne var kommet på græs. Der er mange vandløb og dermed også mange broer, der vandres over. Vandringen i dag er kort og kun på 15 km,  men der er planlagt og betyder nærmest at det er en halv hviledag. Så vandringen afsluttes tidligt på dagen, hvor der vandres ind i Aumont-Aubrac.

Når det er en kort vandringsdag er det jo begrænset hvad der opleveves. Vandringen starter med at gå igennem skovbrynet på en lidt mindre skov, hvor der er gamle træer, hvis rødder er synlig på vandrestie og dermed skal man passe lidt på, at der ikke glides på dem eller kommer til at hænge fast, når der vandres op. Mine franske medpilgrimme vandre ud lidt efter mig og nogle af dem vandre hurtige og indhentede mig. Jeg har det godt med at vandre alene og når de franske pilgrimme kun kan fransk er der ikke meget kommunikation. Jeg bør overveje om jeg skal gå til franskundervisning. Men udbyttet og nytten står næppe mål med indsatsen. Og indtil nu har det ikke været noget problem med at få overnatning og mad m.v.. Så mon det ikke går resten af pilrgrimsvejen.


Aumont Aubrac er en lille by, der ligger i kote 1.075. Ikke meget at skrive om, ligger og putter sig i terrænnet. Byen har som alale de andre en pæn lille kirke, den sædvanlige bager, slagter og lille supermarked, så det mest fornødne kan købes ind. eg har besluttet at overnatte på det lokale hotel - Hotel Prunieres - som er et nydeligt og pænt hotel, men en god restaurant. Da vandringens dagen er kort var det muligt at spise frokost i restauranten, som denne dag var vel besøgt. Frokosten bestod af en lækker burger. Efter frokost tog jeg en afslappende lur. Senere gik jeg en tur i byen, men størrelse gør at det var en hurtig omgang. Så interessant er byen nu heller ikke. Overnatning inkl. morgenmad kostede på Hotel Prunieres € 79,00.