DAG 14

Afstand tilbagelagt

029 km

 

Afstand i alt              384 km

Højdemeter op     1.250  m                   

Højdemeter ned   400  m

 

 

19. september 2018 - 14. vandringsdag 

Copyright © All Rights Reserved.

Start:             Saint Jean                               Pied de Port

 

Afslutning:     Burguette                                

 

Vejr:  +25 C

          sol/overskyet

Om dagens vandring:

Om dagens oplevelser:

Dagens overnatnings by og sted

Idag vandre jeg fra starten ind på Camino Francés sammen med jeg ved ikke hvor mange andre pilgrimme her ved ottetiden. Vejret er ritig godt vandrevejer. Straks fra start vandres op, startende på asfaltvej et godt stykke. Jeg har valgt at vandre på Napoleons ruten. Der er unge og gamle pilgrimme, de er kvider og mænd, der er atleter og pilgrimme, som ikke har den store erfaring og mindre god kondition. Senere på dagen er der vandring på grusstier og grusveje, men stadig op til Col de Lepoeder i kote 1.433 m. derfra er det vandring ned mod Roncesvalles. Vandringen ned er ligeså anstrengende som vandring op. Vandringen ned er ligeledes på asfaltvej, grusstier og grusveje.     

Det er rigtg nehageligt vandrevejr. Lidt morgendis, som senere brændes af til klart solskinsvejr. Jeg må indrømme, at jeg troede min kondition på grund af min alder ville sætte mig tilbage overdagen i forhold til mange af de andre jeg startede ud med. Men faktisk holdt jeg godt fast selv over for de yngre vandrede og det stiver jo selvtilliden godt af. Selvfølgelig var jeg nødt til at holde nogle pauser og et par større, hvor der var dels en cafe og dels en rullende forretning med kaffe, mad og frugt. Ved pashøjden var der ikke noget som egentlig idikerede dette. Vandringen ned på den spanske side startede på en grus/asfaltvej, som var lidt længere end at vandre en stejl sti ned mod Roncesvalles. I cafeen i byen mødte jeg den danske fyr. Jeg skulle nogle kilometer videre til overnatning i Burguete.

Det er tradition, at når man starter i Saint Jean Pied de Port så slutter man vandringen i Roncevalles og overnatter om muligt på alberget i klosteret. Jeg har dog valgt at vandre til Burguete, der er en lille charmerende landsby tæt på caminoen. Byen er faktisk en lang gade med bebyggelse på beggesider i charmerende spansk stil. Jeg har booket overnatning på byes hotel, som er familiedrevet og har nogle pæne værelser med eget bad. Det var en lang anstrængende dag, så efter et bad og vask af tøj, gik jeg ned i restaurationen og fik et aftensmåltid. Jeg er jo nu i Spanien og derfor blev det en tre rettes menu. Efter aftensmaden gik er direkte op og lagde mig til at sove. For overnatning inkl. morgenmad betakte jeg: 60€ Hotel Rual Luiso.