DAG 13

Afstand tilbagelagt

027 km

 

Afstand i alt              355 km

Højdemeter op     300  m                   

Højdemeter ned   500  m

 

 

18. september 2018 - 13. vandringsdag 

Copyright © All Rights Reserved.

Start:             Col d*Osquich

 

Afslutning:     Saint Jean                               Pied de Port                                

 

Vejr:  +30 C

          sol/sol

Om dagens vandring:

Om dagens oplevelser:

Dagens overnatnings by og sted

Idag er en spændende dag - jeg skal vandre ind i Saint Jean Pied de Port (SJPDP) - det virker på en eller anden måde stort. Startede med at vandrede næsten 400 m ned. Det er hårdt. Morgenmad er nødvendigt for at få en god start på dagen. Idag vandre jeg ind i Saint Jean Pied de Port - indgangen til Camino Frances - og som er begybdelses by på mange pilgrimsvandringer. Jeg vandre ind på pilgrimsruten tidlig på formiddagen. Der er nu rigtig mange pilgrimme. Det er mest vandring på små lokale veje og igennem nogle flækker og småbyer. Hyggelige byer med cafeer, som giver mulighed for gruppe at finde sammen.  

Da jeg kom ind på pilgrimsvejen igen i løbet af formiddagen, så var der mange medpilgrimme. Jeg havde fornøjelsen af at få en længere snak med en ung belgier fra Brugge, som var vandret hjemme fra hoveddøren og skulle fortsætte til Santiago og retur igen. Godt gået. Senere kome jeg frem til en gruppe, hvor der var en ung dansk fyr, som var vandre fra Odense og skulle vandre via Santiago til Porto i Portugal. Også godt gået. Også et fransk ægtepar var på langtursvandring. De var startet fra Paris og skulle vandre til Santiago. Sammen med denne gruppe vandrede jeg ind gennem byporten til SJPDP og ned af gågaden til katedralen. Byen er lidt af en turistfælde med souvenierbutikker med pilgrimsgøgl m.v. og en masse restauranter og cafeer.  

Saint Jean Pied de Port er en klassisk pilgrimsby - og ikke en hvem som helst pilgrimsby. Den er den mest benyttede start by til vandre på Camino Frances. Over 800 km til Santiago de Compostella. Jeg har booket en overnatning på et hotel 1½ km uden for bykernen. Det er et familiehotel med en ældre vært. Værelset er pænt og rent med udgang til en stor solvendt terrasse. Ikke lang fra ligger et Lidl. Jeg vandrede ind til bykernen og fik aftensmad på en resturant ved byporten. Jeg var også på besøg i katedralen, tændte levende lys og holdt en lille stille stund. Nu var et må nået. For overnatningen inkl. morgenmad på Hôtel Camou betalte jeg 62€.