DAG 11

Afstand tilbagelagt

032 km

 

Afstand i alt              294 km

Højdemeter op     460  m                   

Højdemeter ned   540  m

 

 

16. september 2018 - 11. vandringsdag 

Copyright © All Rights Reserved.

Start:             Arthes-de-

                            Bearn

 

Afslutning:     Castetnau-                               Comblong     

 

Vejr:  +16/30 C

          sol/let overskyet

Om dagens vandring:

Om dagens oplevelser:

Dagens overnatnings by og sted

Jeg kunne selv bestemme hvornår jeg skulle vandre ud. Nøglen til huset skulle je blot lade sidde i døren. Så var ude da det var solopgang og brugte kølighede den første timer. Det blev en lidt rodet vandring, men det lykkedes at komme frem til fæstningsbyen Navarrenx. Det var vandring på lokale veje og på nogle mark- og grusveje frem til overnatningsstedet. Der var en del højdemeter i dagens lange vandring. Så det var rart at der sidst på dagen var mulighed for at få noget at spise og drikke, inden de sidste kilometer på dagen. Vandringen var over nogle kilometer uden for ruten, fordi jeg fandt den lagte rute mere behagelig for mig, så jeg undgik nogle stejle op og nedstigninger på stierne, men brugte landevejen. Der var nu ikke meget trafik.

Det var en rigtig dårlig start på dagen. Da jeg var uden for pilgrimsruten ville jeg slå genvej og brugte GoogleMaps. Der blev foreslået en markvej over et dalområde og kunne svare mig 3 km. Dog viste sig, at ca. 2 km fremme var der et brombærkrat jeg ikke kunne komme igennem. Retur. Så jeg sparede ikke noget på det shortcut. Og drivvåde bukseben og vandresko. Æv. Resten af vandringen til ruten blev så på asfalt vej frem til ruten igen. Kom til Navarrenx, der er en fæstningsby fra Napoeons tid. Rigtig militær by med lige gader og smukke bygninger, herunder ganisionskirken. I byen var flere cafeer åbne, så her kunne jeg få dagens første måltid og noget at drikke, da jeg faktisk var ved at løbe tid for vand. Der var fortsat 5 km frem til overnatningsstedet.

Den næste bebyggelse efter Navarrenx hvade jeg booket et B&B med aftensmad og morgenmad. Jeg var lidt splndt på overnatningen. Værten var fra NewZealand og talte perfekt fransk, skulle det vise sig. Det var i øvrigt et af de rigtig gode overnatningssteder, hvor jeg blev indlogeret i stueetagen i et smukt stort værelse med direkte adgang til et flot bad/toilet. Aftensmaden blev indtaget sammen med 6 andre franskmænd, hvoraf halvdelen kunne engelsk. De 4 var cykelryttere. Så endelig blev det til en konversation omkring middagsbordet. 

Ovenatningen var en dejlig oplevelse med en utrolig venlig. Aftensmåltidet var et veltilberedt måltid med 3 retter og efterfølgende kaffe/te med kage i havestuen.