DAG 4

Afstand tilbagelagt  030  km

 

Afstand i alt              111  km

Højdemeter op     300  m                   

Højdemeter ned   180  m

 

 

9. september 2018 - 4. vandringsdag 

Copyright © All Rights Reserved.

Start:             Bardigues

 

Afslutning:     Lectoure

 

Vejr:  +25/30 C

          regn/overskyet

Om dagens vandring:

Om dagens oplevelser:

Dagens overnatnings by og sted

Så blev det regnvejr igen - ikke meget . men gentagne gange - så det var på og af med regnjakken flere gange og i varme var det lidt irriterende. Idag var det igen en kombination af asfaltveje, grusveje, stier og markveje. Oduleret trerræn med vandring imellem marker, vindarealer, skovbryn m.v. En god blandning, som gjorde vandringen interessant med mulighed for at se noget. en del af vandringen var langs agerland med solsikker, som var ved at være overmodne. En dejlig afbrydelse er de små boder som lokale har sat op ved prilgrimsruten med kaffe/the og ofte hjemmebagt kage. 1-2€ har man altid i pungen, som betaling for det man har taget. Ruten er godt afmærket ikke kun idag.

Igennem landskabet går dagens vandring med udsigter til kirker, borge og endog til et kraftværk med kæletårne. Det giver afbrydelse i den ensformighed som der godt kan komme i dagens vandring, Nu har jeg gået igennem vinmarker, æbleplantager, pærelunde og nu er det solsikkemarker. Mange solsikkemarker. Det er sjovt, at se at blomsterhovederne vender den samme vej. På vejen var der ved et lille vejkryds et primitivt skilt, der viser hvor mange kilometer der er fra Le Puy og til Santiagi de Compostella. Og den står hver der er 999 km til Santiago. Katedralen i Lectoure har et specielt tårn, som kan ses på lang afstand. Selve katedralen er ikke særlig speciel, nærmest meget øde. 

Lecture er en katedralby med ca. 3.500 indbyggere med en lang hovedgade med tridste butikker og nogle cafeer og restauranter. Middelalder katedralen har et noget mærkeligt tårdn, som givet har været vagttårn engang i tiderne. Efter 30 km er det rart at komme til overnatningsstedet, som er et B&B, der i hovedgane alene udgør indgangsdøren. Værtinden er i 40'erne og taler godt engelsk og er interesseret i hvad jeg er for een. Jeg har fået anvist et stort soveværelse og et stort køkken/alrum og et pænt badeværelse. Jeg går ud for at spise på en resturant, som ligger gennem en port i gaden og ind i en gård. Det er udmærket aftensmad. For overnatning og morgenmad betalte jeg: 80€ A2 PAS B&B.