DAG 1

Afstand tilbagelagt  026  km

 

Afstand i alt              026  km

Højdemeter op     290  m                   

Højdemeter ned   275  m

 

 

6. september 2018 - 1. vandringsdag 

Copyright © All Rights Reserved.

Start:             Cahors

 

Afslutning:     Montcuq

 

Vejr:  +16/23 C

          let regn/tørt

Om dagens vandring:

Om dagens oplevelser:

Dagens overnatnings by og sted

Selvfølgelig skulle det netop strate med at regne den førte dag. Så var ligesom niveauet lagt for ens humør og lyst til vandring. Og oven i det, så skulle man lige vandre ud af byen over en bakke på næsten 175 m. Så vr niveauet endnu mere sat. Derefter blev det en vekslende vandring på stier og lokale veje igennem Cahors vindistrikt. Vandringen var egentlig behagelig med nogen bakker og grønne arealer. Der var et par byer på vejen, hvor det var muligt at købe ind og få noget at drikke. Senre på dagen da regne holdt op, blev humøret også bedre og vandringen mere behagelig. Jeg var fremme ved overnatningsstdet midt på eftermiddag og havde efter inlogering mulighed for at tage på opdagelse i den gamle bydel.

Den første del af vandringen var lidt af en udfordring gennem en tykning og på en smal stenstig op til en overgang på en bro med trafik. På den anden side kom jeg forbi en grund, som måtte tilhøre en "samler", hvor der stod gamle køkeskabe og andet udrangeret udstyr.

Dette i skarp kontrast til resten af dagens vandring, hvor det var gennem et velplejet vindistrikt. Og gennem et par velplejede byer. En enkelt kirke var åben på vejen og fik et besøg. Efter at være indlogeret blev det til en vandring op til den gamle by for et besøg.  Jeg fik set tårnet og gik en tur rudnt om klosteret og kirken, men intet var åbent, bortset fra den lokale købmand. 

Montcuqs gamle bydel ligger på en bakketop og tilfældigvis ligger den lige bag dagens overnatningssted. Byens sevlrdighed er det gamle vagttårn/fængsel, hvor der i nærheden er klosteret med det kirke, Betydende bygninger for området og for det der blev by- Jeg ankom til hotellet lidt tidligtigt, så jeg måtte vente på værinden efter at have ringet tul hende. Fik et nyderligt værelse med terrasse mod haven og udsigt til den gamle del af byen. Havde købt ind i Carfour på vejen, hvilket viste sig unødvendig, da hotellet havde en virkelig god restaurant, hvor jeg fik serveret stedets specialitet - kogte blåmuslinger i rockfour sovs serveret med pommesfrits og lokal hvidvin. Overnatning inkl. morgenmad: 67€