DAG 10

Afstand tilbagelagt  027  km

 

Afstand i alt              268  km

Højdemeter op     354  m                   

Højdemeter ned   388 m

 

 

21. april 2018 - 10. vandringsdag

Copyright © All Rights Reserved.

Start:             Decazeville

 

Afslutning:     Figeac

 

Vejr:  +30/35 C

          Sol / sol 

Om dagens vandring:

Om dagens oplevelser:

Dagens overnatnings by og sted

Det belv en af de dage, hvor vandringen blev noget helt andet end forudset. Flere højdemeter end nødvendigt, længere end nødvendigt og dermed mere krævende end nødvendigt. Mit højre knæ har jeg ind i mellem haft problemer med gør ondt. Nogle og end flere dage mærker jeg ikke noget. så gør det ondt i et par dage, og så går det væk. Idag skulle jeg tage hensyn til knæet. Jeg havde et helt køkken til at få morgen mad i. Så det benyttede jeg mig af. Kogte et par æg, yougurt, brød m.v. og varm te. Vandrede ud kl. 7.30 i dejlig stille mogen. Smed nøglen i postkassen og mødte ikke mange mennesker ud af byen. Det meste af dagen var vekslende mellem pilgrimsrutden på mark og skovveje og lokale veje for at skåne knæet. Det var et afvekslende landskab, dog med forcering af en høj ås inden nedganegn til Figeac.

Skiltningen ud af byen er god og resten af dagens vandring er også uden problemer med at veksle mellem pilgrimsrutden og de lokale veje. Det er et afvekslende landskab nu hvor der vandres ind i Departementet Lot og der vandres langs med floden. Dog er det ikke helt uproblematisk, da pilgrimsvejen går over en ås mellem Decazeville og Figeac. Det viser sig at jeg får gået lidt af en omvej for at komme over åsen. Jeg kunne faktisk have taget et shortcut. Åsen er ca 300 m høj og vandringen både op og ned er ret kort, så nogle steder er det op mod 20-25 % stigning og fald. Og i den varme er det faktisk ret krævende og der blever drukket noget vand. Nu hvor ruten løber ved floden, kommer man også gennem en række små hyggelige byer og flækker. Der er meget at se på, arkitektur, smukt forfald, flodens stille løb etc.

Hen mod dagens slutning og vandringen ind mod Figeac er dels på markvej og dels på lokal nærmest ubefærdet lokal asfaltvej, men det er en hård vandring ned, hvor man faktisk skal være lidt påpasselig (20 %) for ikke at falde i det smågrus der ligger oven på asfalten. Vandringen ind i byen er langs floden, der flere steder har udlagte grønne parker, hvor der er bademuligheder. Det er en smuk gammel by. Jeg har booket værelse på et hotel i den gamle bydel. Hotellet er moderne og med pæne forhold. Hotel Le Quatorzo (74 € inkl. morgenmad) ligger blot 200 m fra hovedgaden og byens meget store kirke. Det er en livlig handels og provons by med ca. 10.000 indbyggere.

Den gamle bydel ud til floden er med små gyder hvor gamle bindingsværkshuse ligger skulder ved skulder. Man har beholdt oprindelige facader, hvor butikkernes udseende har måtte indordne sig under. Kirken er meget stor men som de øvrige i Frankrig spartansk udsmykket. Men i denne krike er man efter min smag gået over genvind med at sætte LED lys op ved alteret og lade det lys op på nogle udspændte bånd fra loft til alter. Lidt for moderne efter min smag.